Verenigde Studenten Arnhem | Lokaal99
176
single,single-portfolio_page,postid-176,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland-ver-1.8, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Lokaal99

Lokaal99

Lokaal ’99 is een café dat gerund wordt voor, en door HAN-studenten. Je vindt Lokaal’99 op het Campusplein in Arnhem.

Geschiedenis

Lokaal ’99 is opgericht door HAN-studenten in 1996.

1996

Vitruvius en Totus Veribus (studieverenigingen van Bouwkunde/Civiele Techniek en HTS Autotechniek) zijn samengegaan tot één studievereniging en wel onder de naam Trifonius. Deze naam komt van de voornaam van professor Zonnebloem uit de Kuifje-strip. In dit jaar werd tevens bekend dat er een campus zou komen, waardoor het toenmalige café moest wijken. In aller ijl moest er gezocht worden naar een nieuw onderkomen. Het idee van een Campuscafé midden op het plein werd geboren.

1999

Na lange en heftige discussies met bijna alle medewerkers van de HAN, kreeg de bouw van het Campuscafé groen licht. Om de herinnering aan Trifonius toch zichtbaar te maken in het nieuwe Campuscafé, werd de Kuifjewand gemaakt. Tevens wordt het barblad van het vorige onderkomen verwerkt in het café, als zitgelegenheid. Op 11 november 1999 wordt het Campuscafé officieel geopend. Omdat het Campuscafé een algemene naam heeft, wordt er een nieuwe naam voor het café gekozen. De naam Trifonius wordt symbolisch met een koe (rode lakenvelder) aan de stadsboerderij geschonken, van de stadsboerderij krijgt Trifonius zijn nieuwe naam het Campuscafé Lokaal ’99.

Nu

Tegenwoordig staat Lokaal ’99 bekend als een café dat wordt gerund door studenten, voor studenten. Alle studenten die meehelpen aan deze organisatie, doen dit alles op geheel vrijwillige basis.
Het doel is het creëren van een plek waar de studenten van de verschillende faculteiten elkaar ontmoeten. Hier kun je dus gezellig met je medestudenten tijdens en na schooltijd wat komen drinken.

Kom eens langs!

Natuurlijk zal Lokaal ’99 dit jaar met de introweek samen met alle nieuwe eerstejaars HAN-studenten er een enorm feest van gaan maken!

Naast alle feesten die op de campus gehouden zullen worden, zal Lokaal’99 zeker niet ontbreken aan alle gezelligheid.

Kijk voor meer informatie op onze website opent in een nieuw venster of kom gezellig wat drinken.

Date

4 maart 2015

Category

HAN, Studentenvereniging